ABD lobisi şeker fabrikaları için baskı yapıyor

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Karabük'e gelerek partisinin il başkanlığını ziyaret etti. 

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Köksal, Amerikan lobisinin fabrikaların özelleştirilmesi için çalışma başlattığını söyledi. Köksal, "Bu fabrikalar özelleşirse tamamı kapatılacak ve biz pancar şekerinden üretilen şekeri yiyemeyecek duruma geleceğiz. Hastalıklara yol açan bir nevi sentetik zehir olarak tabir edilen nişasta bazlı şeker tüketeceğiz" dedi.

CHP'li Burcu Köksal'ın açıklamaları şöyle:

'ZEHİR OLARAK TABİR EDİLEN NİŞASTA BAZLI ŞEKER TÜKETECEĞİZ'

"Türk şekeri Amerikan kökenli nişasta bazlı şeker üreticilerine teslim edilecek. Amerikan lobisinin ağır baskılarıyla iktidar kanadına maalesef şeker fabrikalarının özelleştirilmesi için düğmeye basıldı. Biz bu konuda benim de içinde bulunduğum parti olarak 20 kişiden oluşan bir şeker komisyonu oluşturduk.

Bununla ilgili Türkiye'de satışa sunulan tüm şeker fabrikalarını ziyaret ediyoruz. Bu 14 ilin sorunu değil, bu 81 ilin 80 milyonun sorunu. Çünkü bu fabrikalar özelleşirse maalesef büyük çoğunluğu hatta tamamı kapatılacak ve biz pancar şekerinden üretilen şekeri yiyemeyecek duruma geleceğiz.

Zehir saçan, kanser, obezite, karaciğer yağlanması, alzheimer gibi son derece tehlikeli hastalıklara yol açan bir nevi sentetik zehir olarak tabir edilen nişasta bazlı şeker tüketeceğiz. Bu da hepimizin sağlığını tehdit eden bir durum olarak karşımıza çıkacak. Şehir hastaneleri açılmıştı, hasta garantili. Şimdi şeker fabrikalarını kapatıp millete kanser yapan şekeri yedirerek o hastanelere garanti ettikleri hastaları gönderecekler, vatandaşımız, yurttaşımızı hasta ederek."

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!