A Haber BİM’e savaş açtı!

Hükümet medyasının yayın organları, ortaklık yapısında Topbaş ve Ülker ailelerinin bulunduğu perakende mağazası BİM’e yönelik sert eleştirilerine devam ediyor. Son olarak A Haber, tanzim satış noktalarının kurulmasının ardından, İstanbul ve Ankara dışındaki mağazalarda fiyatlarını düşürmediğini iddia ettiği BİM’i, fırsatçılıkla suçladı.

“BÜYÜME ORANININ NEDENİ FIRSATÇILIK”

Şirketin, 2018 yılı için açıkladığı 1,25 milyar TL net kâr için, “manidar” ifadesinin kullanıldığı haberde, BİM’in cirosundaki büyüme oranının nedeni, “fırsatçılık” olarak değerlendirildi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle perakende devinin denetleneceği imasına yer verildi.

LATİF TOPBAŞ VE MURAT ÜLKER HİSSEDAR

(Kamuoyu aydınlatma Platformu) Naspak Gıda yüzde 10,5, Merkez Bereket Gıda ise yüzde 14,7’lik BİM hissesine sahip. Bu firmalar Mustafa Latif Topbaş’a ait. Yıldız Holding yani Ülker Ailesi’nin şirketteki payı ise yüzde 5,2… Latif Topbaş’ın kızı Fatma Topbaş, Sabri Ülker’in torunu Ali Ülker ile evli. Mustafa Latif Topbaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la ise akrabalık ilişkisi yoktur.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!