İş Yerinde Sevilen Biri Olmanın 6 Altın Kuralı

İş Yerinde Sevilen Biri Olmanın 6 Altın Kuralı

İş ortamı, çalışan insanların hayatlarının büyük bölümünü geçirdikleri ortamlardır. Bu ortamlarda keyifli vakit geçirmek ve insanlarla iyi bir diyalog kurmak, aynı zamanda çalışma azminizi de olumlu yönde etkileyecektir. İş hayatında sevilen bir insan olmak ve insanların size saygı duyması, aynı zamanda işinizi de iyi bir şekilde yapmanız için sizi motive edecektir.

İnsanlarla olan iletişiminiz sayesinde, işyerindeki bulunmuş olduğunuz konumun ne kadar önemli olduğunu daha da iyi anlamış olursunuz. İnsanlarla doğru bir iletişim kurmak aynı zamanda onlarla tek bir vücut gibi koordineli bir şekilde çalışmanıza yardımcı olacaktır. Bu kapsamda devletin yapmış olduğu birçok araştırma bulunmakla birlikte bu konu ile ilgili çeşitli açıklamalar yapılarak insanlara yol gösterilmektedir.

Şimdi sizlere işyerinde sevilen ve saygı duyulan birisi olmak için dikkat etmeniz gereken hususları açıklamaya çalışacağız.

Sevdiğiniz İşi Yapın

İşyerinde sevilen birisi olmak için bu hususlara dikkat ettiğiniz kadar aynı zamanda sevdiğiniz işi de yapıyor olmanızın önemli olduğunu unutmamalısınız. İnsan her ne kadar başarılı gibi görünürse görünsün, genellikle severek yapmadığı bir işte mutlu olması mümkün olmayacaktır. Bu durum, kişinin mutsuz olmasına ve dolayısıyla çevresine negatif enerji saçmasına neden olacaktır. Öyle ki bu durum, iş yerinde istenmeyen adam ilan edilmeniz için yeterli bir sebep olarak görülebilir.

Bunun için iş başvurularında oldukça dikkatli davranmalı ve tercih yaparken özenle hareket etmelisiniz. Temel olarak CV hazırlama işlemini yaparken mutlaka yardım almalısınız. Bunun için CVmaker Türkiye tarafından sunulan profesyonel hizmetten yararlanmanız ise en doğru karar olacak ve bu sayede kendiniz için en uygun işi bulmuş olacaksınız.

Dürüst Olun

Dürüstlük size çok şey kazandıracaktır. Özellikle yalan söylemekten uzak durarak insanlarla olan iletişiminizin sekteye uğramasına neden olabilirsiniz. Dürüstlükten ödün vermeyerek yaptığınız tüm işlemlerde her zaman olumlu sonuç alacağınızı unutmamalısınız. Ayrıca dürüst bir çalışan olarak hem işveren hem de iş arkadaşlarınızın güvenini kazanacak ve farklı konularda da sizden yardım talep edilmesinin önü açılmış olacaktır.

Bu durum sizin, iş yerinde sevilen bir kişiliğe sahip olmanız için gerekli olan en temel kavramlardan birisi olacaktır. Dürüst olmadığınız takdirde size güvenilmeyeceğini unutmamalısınız. Eğer güven duyulan bir çalışan değilseniz o zaman işyerinde hem Antipatik birisi olacak hem de işinizi rahat bir şekilde yapamıyor olacaksınız.

Empati Kurun

Empati bulunduğunuz ortamdaki insanlarla ortak bir frekansa sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Özellikle insanların size karşı ve birbirlerine karşı olan tavırlarının değişmesine neden olabilmekle birlikte bu tavırların olumlu bir şekilde değişmesine de yardımcı olabilirsiniz. Bunun için empati kurarak karşınızdaki insanın ne hissettiğini daha iyi anlamaya çalışıp, yaptığınız işlemlere yön verebilirsiniz.

İnsanların ne düşündükleri ya da sizin yaptığınız davranışlar karşısında kendilerini nasıl hissedecekleri, sizin onlara karşı olan tavırlarınızda da düzelme yaşanmasına yardımcı olacaktır. Bu durum aynı zamanda ikili ilişkilerinizi düzenleyerek ortaya herhangi bir sorun çıkmaması için önemli bir adım olarak değerlendirilebilecektir.

Size Soru Sorulursa Net Cevap Verin

İşyerinde bulunduğunuz pozisyon itibarıyla size soru sorulması gerekiyorsa, sizin bu sorulara sakin ve net bir şekilde cevap vermeniz gerekmektedir. Üstü kapalı ya da farklı anlamlara çekilebilecek cevaplar vermekten uzak durmalısınız. Bu şekilde kapalı bir üslupla verdiğiniz cevaplar, anlaşılamaz olacağından dolayı sizinle olan iletişim noktasında da çeşitli zorluklar yaşanabilecektir.

Bunun için sizinle iletişime geçen insanlarla net, rahat ve samimi bir şekilde diyalog kurmalı ve size sorulan soruları bu çerçevede cevaplamalısınız. Eğer bu sorulara, üstü kapalı ya da net bir şekilde anlaşılamaz cevaplar verirseniz hem karşınızdaki insan sizi anlamayacak hem de iş yerinde sizinle rahat bir şekilde iletişim kurulamayacağı için farklı sorunlarında ortaya çıkmasına neden olacaksınız.

Hoşgörülü Olun

Hoşgörü, çalıştığınız ortamda sizi sevilen bir karakter olarak ön plana çıkartacaktır. Özellikle bulunduğunuz ortamda yeni işe başlayan arkadaşlarınız varsa onlara karşı mutlaka hoşgörüyle yaklaşmanız gerekecektir. İşe yeni başlayanlar, işin doğası gereği zaman zaman hata yapabilmektedir. Ortaya çıkan bu hataları çok iyi bir şekilde yöneterek müdahale etmeli ve insanları rencide etmeden hoşgörü ile yaklaşmayı unutmamalısınız. İnsanlara bağırarak ya da hoşgörüsüz bir şekilde davranarak, saygı kazanamayacağınızı unutmamalısınız.

Bu tür bir davranış yerine onlara hoşgörüyle yaklaşarak, yaptıkları hatanın doğal olduğunu ve bu hatanın en pratik şekilde nasıl telafi edebileceklerini öğreterek onlarla iyi bir ilişki kurmanız aynı zamanda sizi, sevilen bir kişiliğe dönüştürecektir. Bu sayede insanlarla olan ilişkiniz düzelecek ve sorunsuz bir iletişim ağı kurmanıza yardımcı olacaktır.

Özür Dilemekten Çekinmeyin

İş ortamında genel anlamda özür dilemek bir zayıflık göstergesi olarak düşünüyor olsa da aslında bu doğru bir düşünce tarzı değildir. Özellikle yaptığınız hatalar karşısında insanlardan özür dilemekten çekinmemelisiniz. Özür dilemek, sizi küçültmeyecektir, aksine daha saygı duyulan ve sevilen bir kişiliğe dönüşmez de yardımcı olacaktır. Özür dileme işini yaparken gerek işverenlere gerek iş arkadaşlarınıza karşı kesinlikle samimi duyguları içerisinde olmanız gerekiyor. Eğer samimi bir şekilde özür dilemek yerine tamamen yapmacık bir tavırla takılırsanız, o zaman bu davranışınız yanlış anlaşılacaktır.

Bunun yerine tamamen hayatın doğal akışı içerisinde yapmanız mümkün olan hatalar karşısında, insanlardan özür dilemekten çekinmemelisiniz. Bu sayede ne kadar samimi olduğunuz daha net bir şekilde ortaya çıkacak ve insanların tavrı da bu noktada size pozitif bir şekilde dönecektir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!