Banka Kredileri

Banka Kredileri

Bankacılık ürünleri arasında yer alan banka kredileri bireysel, ticari ve KOBİ’ye yönelik olarak sunulmaktadır. Tüm hizmetler arasında krediler, kullanıcılar tarafından en fazla ziyaret edilen kategoriler arasında. Birçok kredi ürününü karşılaştırma ve hesaplama imkânı ile kredi ürünleri hakkında detaylı bilgiye ulaşmak mümkün.

Banka Kredi Ürünleri

Bankaların sunduğu birbirinden farklı kredi türleri mevcuttur. Özellikle ihtiyaç kredileri arasında her sektör çalışanlarına ya da özel günler yönelik farklı kredi kampanyaları görmek mümkün. Banka kredileri içerikleri zamanla değişiklik gösterebiliyor. Kampanya dahilinde olan kredilerin bitiş süresi banka tarafından belirlenmektedir. Yeterli kullanım limitine ulaşan banka, kampanyayı sonlandırma hakkına sahiptir.

Banka kredileri;

  • İhtiyaç kredileri
  • Tüketici kredileri
  • Taşıt kredisi
  • Kobilere özel finansman kredisi
  • Ticari kredi
  • Konut kredisi

Banka kredileri arasında yer alan ihtiyaç kredilerinin kapsamı oldukça geniştir. Devlet bankaları ve özel bankalar tarafından belirlenen kredi faiz oranları da değişiklik gösterir. Her faiz oranı değişikliği enflasyona bağlı olarak değişebilir. Enflasyondan az etkilenen bankalar arasında bulunan devlet bankaları, en düşük faiz oranlarını sunan bankalardır.

İhtiyaç Kredileri

İhtiyaç kredileri; çeyiz, evlilik, eğitim, seyahat, sağlık ve nakit nitelikli olabilmektedir. Bu ihtiyaç kredileri sadece belirlenen işlemler için sağlanır. Örneğin; seyahat kredisi için anlaşmaları turizm acentelerinden tatil satın almanız gerekmektedir. Eğitim adına verilen kredi ise okul hesabına yatırılır.

Nakit krediler tüketici banka hesabına aktarılır ve nakit olarak kullanılabilir. Bununla birlikte kullanım içeriğine bakıldığında ihtiyaç kredileri; emeklilere özel, kamu çalışanlarına özel, sağlık çalışanlarına özel ve devlet güvenlik güçlerine özel krediler gibi farklı nitelikte olabiliyor. Emeklilere özel kredilerde genellikle emeklilerin maaş hesabını bankaya taşımaları özel şartlar arasında yer alıyor. Emeklilerin kredi kampanyasından yararlanmak adına belirli süre bankadan maaş hesabını çekmemesi şartlar arasındadır.

Tüketici Kredileri

Nakit ihtiyaçların giderilmesi adına tüketici kredisi olarak verilen krediler, uygun faiz oranları, uzun vade seçenekleri ve ödeme kolaylığıyla yer alıyor. Tüketici kredileri üst limiti banka müşterisinin gelir durumuna, kredi notuna ve diğer kriterlere göre farklılık gösteriyor. Müşteri düzenli ödeme alışkanlıkları bankanın tüketiciye güvenmesi ve kredilendirmesi adına önemlidir.

Taşıt Kredisi

Taşıt Kredisi 0 km ya da 2. el araçlar olarak üst limite uygun olarak verilen kredi türleri arasında yer alıyor. Taşıt kredisi için zorunlu trafik sigortası ya da kasko zorunluğu banka tarafından özel şartlar arasında yer alıyor. Aracın kasko değerini hesaplamak ve en uygun taşıt kredisine ulaşmak adına karşılaştırma siteleri bulunuyor. Aynı zamanda bankanın sunduğu, anlaşmalı olduğu sigorta acentesinden de bilgi alabiliyorsunuz.

Kobilere ve Ticari İşletmelere Özel Finansman Kredisi

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin, faaliyetlerini, devamlılıklarını sürdürebilmeleri adına bankalar tarafından özel krediler sunuluyor. Bunun için faaliyet dönemine ait bazı belgeler banka tarafından talep edilebiliyor. Ticari faaliyette bulunan işletmeler için özel krediler bulunuyor. Bunun için esnaf odasına kayıtlı olmanız, ticaret sicil gazetesinde yer almanız, şartlar arasında sizden talep edilebilir.

Konut Kredisi

Konut kredilerinde 0 ve 2. el konutlara özel fırsatlar sunuluyor. Bu fırsatlardan yararlanmak için konut kredisi başvurusundan önce, almayı düşündüğünüz konutu belirlemeniz önemlidir. Belirlediğiniz konuta göre sunulan vade seçenekleri ve faiz oranlarını belirleyerek kredi planınızı oluşturabilirsiniz. Konut kredisinde bankalar arası karşılaştırma yapmanız, en düşük faizle ev almanız mümkün. Konut kredisinde kullanmak istediğiniz kredi tutarına göre bazı ek belgeler talep edilebilir. Bu belgeler arasında gelir belgesi, ek gelir belgesi, kefil, teminat ve ipotek olabilir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!