Ali Babacan’dan kur artışı yorumu

Ali Babacan'dan kur artışı yorumu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gazeteci Kemal Öztürk’ün sorularını yanıtladı. Son günlerde ateşi düşmeyen ve sürekli olarak artış gösteren dolar kurunun neden artış gösterdiğine dair flaş bir yorumda bulundu.

DOLAR KURU NEDEN ARTIYOR?

Babacan, “Bu tarz durumlarda doğrudan destek gerekir. Ciddi bir ekonomik durgunluk olacak. Kur niye artıyor diye soruyorlar. Karşılıksız para basarsanız, o paranın değeri düşer” dedi.

Öztürk’ün sorularını cevaplandıran Ali Babacan, birçok konuda önemli açıklamalar yaptı. Babacan korona virüs nedeniyle büyük bir ekonomik krizin yaşanacağını söyledi. Babacan son günlerde dolar kurunun hızla yükselmesiyle ilgili de konuştu ve doların neden yükseldiğini açıkladı.

Ali Babacan, “Korona virüs krizinin sağlık kısmı bittiğinde çok ciddi bir ekonomik krizle yüzleşeceğiz. İşsizlik rakamlarının geleceği boyutu açıklamaya korkuyorum” dedi. Korona virüs krizi nedeniyle dünyadaki birçok önemli ekonomistle görüştüğünü ifade eden Babacan; ”kısa sürede sorunlar çözülmez, uzun vadeli bir kriz beklentisi var. Türkiye de gerekli tedbirleri almazsa çok ciddi sıkıntılar yaşar” dedi.

Babacan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“TEDBİRLER ÇOK KÜÇÜK”

“Türkiye’de maalesef ekonomik tablo son yıllarda gittikçe bozuluyordu, bütçe açığı artıyordu. Maalesef Türkiye bu zayıf bünyeyle bu korona virüs salgınına yakalandı. Açıklanan tedbir paketleri çok küçük. Türkiye’nin bu krizi düzgün atlatabilmesi için en az 20 milyar dolarlık bir döviz kaynağına ihtiyacı var. Aksi hâlde maliyeti çok yüksek olur. Maliyeti, hem durgunluktur hem işsizliktir, yoksulluktur”

“Korona virüs krizi nedeniyle dünyadaki bir çok önemli ekonomistle görüştüm kısa sürede sorunlar çözülmez, uzun vadeli bir kriz beklentisi var. Türkiye de gerekli tedbirleri almazsa çok ciddi sıkıntılar yaşar”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!