AKP’nin ‘yerli üretim’ planı: Ambalajla, etiket bas!

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, yabancı firmaların dışarıda üretip Türkiye'ye getirdiği ancak Türkiye'de ambalajlanan ithal ürünlerin de 'yerli üretim' sayılacağını söyledi. Altunbilek,  Yerli Üretim Logosu'nun bu ürünlerde de kullanılacağını kaydetti.

"Yerli üretim, yerel marketten alınır" kampanyası başlatan TPF, "Türkiye'de üretilen ürünlerin desteklenmesi çok doğru bir karar" diyerek, Ticaret Bakanlığı'nın 'yerli üretim yönetmeliği'ne destek verdi. Bu projeyi bir adım öteye taşıma için, "yerli üretim, yerel marketten alınır" kampanyası başlattıklarını belirten Altunbilek, ithal markalardan öte yüzde 100 yerli ürünleri reyonlarda öne çıkaracaklarını söyledi. 

4 bine yakın satış noktasını temsil ettiklerini dile getiren Altunbilek, tüketici enflasyonunun yüzde 17.9, üretici enflasyonunun yüzde 32.13 olduğunu hatırlatarak "Fiyat artışları konusunda perakendeciler olarak günah keçisi ilan edildik ancak bu durumun sorumlusu biz değiliz" dedi. 

Enerji, kira, personel, ekipman, ürün, depo ve lojistik maliyetlerinin hızla arttığını dile getiren TPF Başkanı, kâr oranlarının düştüğünü kaydetti.

BAKAN PEKCAN, "TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN ÜRÜNLERDE KULLANILACAĞINI" SÖYLEMİŞTİ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan , geçtiğimiz hafta Yerli Üretim Logosu'nun tanıtım toplantasında yaptığı konuşmada, Yerli Üretim Logosu'nun Türkiye'de üretilen ürünler için geliştirdiklerini belirterek, "Böylece vatandaşlarımız, etiketlerden, bu ülkede üreten, yatırım yapan, istihdam sağlayan insanlarımızın ürettikleri ürünlerin ayrımını yapabilecekler. Yerli üretimimize sahip çıkmak, çocuklarımızın zengin geleceğine sahip çıkmak demektir. Vatandaşlarımıza bu ülkede üretilmiş ürünleri gösterecek yerli üretim logomuzun hepimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!