Türkiye’nin Washington Büyükelçisinden ABD’ye Yapılan Yardımlara İlişkin Açıklama

Türkiye’nin Washington Büyükelçisinden ABD’ye Yapılan Yardımlara İlişkin Açıklama

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında ABD’ye yapılan tıbbi yardımlara ilişkin Bloomberg kanalına açıklamalarda bulundu.

Independent Türkçe’nin aktardığı habere göre, Türkiye’nin bir NATO müttefiki olan ABD’nin yaşadığı tıbbi malzeme eksikliğini göz ardı etmediğini ifade eden Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine salgınla daha etkili mücadele edilmesi adına tıbbi ekipman desteği verildiğini söyledi.

Türkiye’den tıbbi malzeme taşıyan ikinci uçağın yarın ABD’ye geleceğini aktaran Kılıç, “Bu yardımlar, NATO müttefikleri arasındaki dayanışmayı temsil etmektedir. Eskiye uzanan bir müttefikimiz olan ABD’nin şu an yardıma ihtiyacı var ve bu konuda destek vermekte kararlıyız.” dedi.

Kılıç ayrıca, Türkiye’nin Kovid-19’la mücadele kapsamında maske, eldiven ve önlüğün de dahil olduğu çeşitli kişisel koruma ekipmanlarının üretimine hız vererek, 57 ülkeye ihraç edebilecek noktaya geldiğini ifade etti.

“Birçok ülkeden daha hazırlıklıydık”

Kılıç, Türkiye’nin salgın konusunda birçok ülkeden daha hazırlıklı olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

Son 17 yılda sağlık sisteminin geliştirilmesi için büyük yatırımlar yaptık. Ayrıca 2500 yatak kapasitesine ulaşan çok büyük 11 hastane inşa ettik, sağlık personelimizin eğitim ve öğrenimine önem verdik. Yoğun bakım ünitesi konusunda da OECD (İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı) ülkeleri arasında ilk sırada geliyoruz. Şimdi ise bu yatırımların karşılığını alıyoruz.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!