Türkiyə Azərbaycanlıları: Seninleyiz Azerbaycan!

Türkiyə Azərbaycanlıları: Seninleyiz Azerbaycan!

Türkiye’de yaşayan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Azerbaycan kökenli vatandaşlarımız Azerbaycan’a destek amaçlı bir bildiri yayınladılar. Türkiyeli Azerbaycanlılar tarafından haber sitemize gönderilen bildiri şu şekilde:

“Malumunuz Azerbaycan’ın tarihi toprakları olan Dağlık Karabağ ve etrafındaki 7 il 1988 -1994 yılları arası ermenilerin başlatmış olduğu savaş sonrası ermenilerce işgal edilmiştir.

Birleşmiş Milletler tarafından bu toprakların Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçası olduğunu onaylayan 4 kararname olmasına rağmen malesef uygulanmamış ve dünya kamuoyu 26 yıldır Karabağ’da yaşanan vahşet ve işgale göz yummaya devam etmiştir. Nihayetinde Kafkasyanın şımarık çocuğu ermenistan işgalin yanı sıra ateşkes anlaşmasını defalarca ihlal etmiş ve Azerbaycan’ı tacizlere devam etmiştir.

Son olarak 27 Eylül tarihinde saldırılarına bir yenisini ekleyen ermenistan’a, Azerbaycan sert karşılık vermiş ve artık meselenin çözümünün ve işğali sonlandırmanın masa başında değil savaş meydanında vereceğini dünya kamuoyuna göstermiştir.

Azerbaycan karşı atağa geçmiş ve 26 yıldır düşman işgalinde olan 7 köy ve stratejik öneme sahib Murov dağı zirvesi olmak üzere bazı yüksek arazileri işgalden azad etmiştir. Azerbaycan gerektiği zaman kendi göbek bağını kesecek güçte olduğunu dünya kamuoyuna bir kez daha göstermiştir.

Dolayısıyla

Bir Millet İki Devlet anlayışıyla ve Büyük Önder Atatürk’ün “Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir” söyleminden yola çıkarak Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu ifade ediyor, bu kardeşliğin her zaman devam edeceğini tüm dünyaya haykırıyorum. Seninleyiz Azerbaycan!”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!