Trump’tan ilginç paylaşım: Kendi paylaşımına hak verdi

Trump'tan ilginç paylaşım: Kendi paylaşımına hak verdi

ABD Başkanı Donald Trump dün akşam sosyal medya platformundan alışılmadık bir mesaj paylaştı.

Trump eskiden yaptığı bir paylaşımı alıntılayarak yeniden paylaştı. Buraya kadar alışılmadık bir durum yoktu çünkü ABD Başkanı daha önce farklı bağlamlarda  daha önceki açıklamalarını vurgulamak içinkendi paylaşımlarını retweet etmişti.

Ancak Trump bu kez sadece yeniden paylaşmakla kalmadı, kendi yazdıklarını da onaylayarak “Çok doğru” dedi.

Trump’ın retweet ettiği ve “Çok doğru” diye onay verdiği paylaşımında “Sessiz çoğunluk her zamankinden daha güçlü” yazıyor.

Watergate skandalıyla anılan ve görevinden istifa eden tek ABD Başkanı olan Richard Nixon’ın da kullanmayı sevdiği “sessiz çoğunluk” terimini Trump, anketlerde görünmeyen ancak seçimde kendisine oy veren destekçileri için kullanıyor.

Cumhuriyetçi Trump’ın son paylaşımı (ve kendisini onaylaması), bir dizi kamuoyu yoklamasının eski ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratlar’ın 2020 Başkan adayı Joe Biden’ın gerisinde göstermesinin ardından geldi.

CNN’in yayımladığı bir ankette Trump, Biden’ın 14 puan gerisinde olarak gösterilmişti.

Sosyal medyada alay konusu oldu

Trump’ın mesajı Twitter kullanıcıları ve muhaliflerinin de alaylı yorumlarına yol açtı.

Trump karşıtı muhafazakar grup The Lincoln Project’in kurucularından aynı zamanda da Trump’ın en sadık danışmanlarından Kellyanne Conway’in kocası George Conway daha önce yaptığı “O (Trump), yaşamış en aptal kişilerden biri olmalı” paylaşımını retweet ederek tıpkı Trump gibi kendisine “Çok doğru” diye hak verdi.

Demokrat Partili Kongre üyesi Ted Lieu da  Trump’ın 15 haziran’da yaptığı “sessiz çoğunluk” paylaşımına verdiği yanıtı tekrarladı. Lieu’nun “Çok doğru” diye onayladığı paylaşımında, Beyaz Saray önünde yapılan ırkçılık ve polis şiddeti karşıtı eylemcilerin bir fotoğrafı yer alıyor ve “Sevgili Trump. Bahsettiğiniz bu mu? Amerikalılar artık sessiz değil. Bizi dinlemeyi denemelisiniz” yazıyordu.

Bir Twitter kullancısıysa Trump’ın daha önce de kendi paylaşımlarını retweetleyip yine kendisine hak verdiği paylaşımlara dikkat çekti.

Resmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüle

Bir başkasıysa ” Az önce kendi söylediklerini farklı biri söylemiş gibi davranıp, söylenenlerin zekici olduğunu mu söyledi?” diye sordu.

House of Cards dizisinin ABD versiyonunun yaratcıısı yazar ve yapımcı Beau Willimon ise Trump’ın paylaşımına verdiği yanıtta “Kendi kendine konuştuğunun farkındasın değil mi? Anlıyorum, yer altı sığınağında olmak yalnız hissettirici olmalı” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!