Sadettin Tantan: Türkiye 4-5 cephede savaşa sürükleniyor!

Sadettin Tantan: Türkiye 4-5 cephede savaşa sürükleniyor!

Yeniçağ’dan Berkay Biğeç’İn haberine göre, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri, ABD ile terör örgütü PKK/YPG’nin imzaladığı petrol anlaşmasını ve Libya sürecinde Türkiye’nin konumunun önemini değerlendirdi.

Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Ege’nin Türkiye için günümüz ve gelecek yüzyıllarda hayati önem taşıdığını belirten Sadettin Tantan, buralarda atılacak siyasi ve askeri adımların çok önemli olduğunu vurguladı. İktidarı uyaran Tantan şunları söyledi: “Bölgemizde, komşu ülkelerle birlikte yanlız değiliz. Emperyal güçler, başta enerji kaynakları olmak üzere diğer çıkarları için çöktükleri Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Hazar havzasını kan gölüne çeviriyor. Çeşitli istihbari faliyeterle kapılarını kırıp içeri girdikleri ülkelerin siyasi, askeri ve ekonomik düzenlerini darmadağın ediyorlar. İşbirlikçi iktidarlarla bütün halkları kendilerine tutsak ediyorlar. Daha önce de açıklamıştım. 1. ve 2. Dünya Savaşı’nın sebep ve sonuçlarını aklımızdan çıkarmamalıyız. Bugün el koydukları toprakları, üzerlerindeki enerji kaynaklarını kendileri için savaş ganimeti olarak görüyorlar. Yani vahşi bir yağma sistemini uyguluyorlar. Dünün ve bugünün müttefiklerinin aralarındaki çekişme, savaş değil sadece mal paylaşım kavgasıdır. Türkiye’yi yönetenler bu gerçeği bilerek adım atmak zorundadır. Halkın oyu ile iktidara gelenler, muhalefet olarak Meclis’e girenler bir daha nasıl seçilirim kaygısını bırakıp, ABD, Rusya, İngiltere, Almanya ve Fransa’nın mengeneye almaya çalıştığı Türkiye’yi nasıl kurtarırız diye çaba göstermelidir.”

ABD’nin terör örgütü YPG/PKK ile imzaladığı petrol anlaşmasının da bu bakışla değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Sadettin Tantan, “Yıllarca terör örgütüne para aktaran, silah ve lojistik destek veren ABD bizim müttefikimiz değil. ABD, Türk siyasetini ve ekonomisini tutsak almış vaziyette” dedi.

Türk devletinin Libya’daki politikalarından asla ödün vermemesi gerektiğini kaydeden Sadettin Tantan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Beyrut ziyaretindeki amacın güç gösterisi olduğunu ifade etti. Tantan, “Macron açık bir şekilde ‘benim bu bölgede de çıkarlarım var’ demek istedi” dedi.

Türkiye’nin küresel güçlerin oyunlarının bozması gerektiğini söyleyen Tantan “Türkiye, Mısır, Suriye, Lübnan hatta İran’la birlikte hareket ederek ABD’nin bölgedeki planlarını bozmalıdır” diye konuştu.

Sadettin Tantan, Türkiye’nin iç ve dış güvenliğini güçlendirmesi gerektiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarı ve muhalefeti bir araya getirmesi gerektiğini ifade etti. “Türkiye, çok açık bir şekilde savaşa sürüklenmek isteniyor” diyen Tantan, şöyle devam etti: “Dikkatli adımlar atmalıyız. Tek cephede de değil en az 4-5 cephede birden. İktidar ve muhalefetle birlikte Türkiye’nin bu oyunu bozacak bir yapıya bürünmesi gerekiyor. Ortada küresel bir tehdit var. Türkiye iç ve dış güvenliğini güçlendirmelidir. Türkiye, başta TSK’da ve diğer önemli mevkilerde yetişmiş elemanlarını tekrar göreve çağırmalıdır.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!