Rusya’dan Biden’a ‘nefret tohumları ekme’ suçlaması

Rusya’dan Biden’a ‘nefret tohumları ekme’ suçlaması

Kremlin yönetimi, ABD seçimlerinde Demokrat Parti’nin başkan adayı olan Joe Biden’ın Rusya’yı ABD’nin ulusal güvenliğine yönelik en büyük tehdit olarak nitelendirmesine yanıt verdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Biden’ın Rusya hakkındaki sözlerine verdiği yanıtta şunları söyledi:

“Söyledikleri kesinlikle gerçek değildi. Bunu kabul etmiyoruz. Bu tür açıklamalarla Rusya’ya karşı nefret tohumları ekilmesinden ve ülkemizin bir rakip gibi konumlandırılmasından ancak üzüntü duyabiliriz.”

Biden, geçtiğimiz pazar günü CBS kanalında yayınlanan 60 Dakika programına verdiği röportajda Çin’i ülkesinin en büyük rakibi olarak göstermiş, Rusya’yı da ABD için en tehlikeli küresel tehdit olarak nitelendirmişti.

Moskova ve Washington arasındaki ilişkiler, Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesin ardından Soğuk Savaş döneminden bu yana en düşük seviyelere geriledi.

Putin dün yaptığı açıklamada Biden’ın Rusya karşıtı keskin ifadelerine dikkat çekse de ülkesinin kim olduğuna bakmaksızın ABD lideriyle iş birliğini sürdüreceğini belirtti.

Putin ayrıca Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın Ukrayna’daki ticari faaliyetlerine dair herhangi bir yasa dışı durum belirlenmediğini kaydetti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!