Pompeo’dan Yunanistan’a destek ziyareti

Pompeo'dan Yunanistan'a destek ziyareti

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun önümüzdeki hafta Yunanistan’da temaslarda bulunacağı bildirildi. Pompeo, Selanik’in ardından Girit’teki hava üssünü ziyaret edecek.

DW Türkçe’nin aktardığı habere göre, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Türkiye ile Doğu Akdeniz’de yaşanan gerginlikte Yunanistan’a bir ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada Pompeo’nun Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Savunma Bakanı Nikos Dendias ile bir araya geleceği, ‘Yunanistan ile ilişkilerde on yıllardır en güçlü dönemin yaşanmasından duyduğu memnuniyeti dile getireceği ve Doğu Akdeniz’de güvenlik, barış ve refahın geliştirilmesi yönündeki ortak taahhüdü yineleyeceği’ belirtildi.

Ziyaret programına göre Pompeo önce Selanik kentinde bir bilim ve teknoloji anlaşmasına imza atacak ve enerji sektöründen temsilcilerle enerji çeşitliliği ve Yunanistan’daki altyapı projelerini görüşecek. Pompeo’nun Selanik’in ardından Girit adasına giderek Sudo Koyu’nda ABD ve NATO tarafından da kullanılan deniz üssünü ziyaret edeceği ifade edildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!