Libya’da son durum: Sular durulmuyor

Libya'da son durum: Sular durulmuyor

Ebu Gayt: Libya’daki ateşkes, paralı askerlerin ve milislerin ülkeden çıkarılmasıyla sağlanır

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt yaptığı açıklamada “Libya’daki ateşkes düzenlemeleriyle birlikte paralı askerlerin ve yabancı savaşçıların ülkeden çıkarılması konusunda açık yükümlülükler ve hükümler belirlenmeden ateşkes başarılı olamaz veya uzun sürülemez. Aynı zamanda silahlı milislerin lağvedilmesi de sadece kendi hırslarına ve menfaatlere ulaşmayı amaçlayan askeri müdahalelerin sona ermesini sağlayacaktır” dedi. Ayrıca, Hedefinin savaşı durdurmak, askeri gerginliği azaltmak olduğunu da belirtti.

Birleşmiş Milletler Libya için araştırma komisyonu kurdu

Birleşmiş Milletler Libya’da 2016’dan beri yaşanan insan haklarına yönelik ihlallerin araştırılması için kendisine bağlı bir komisyon kurulmasına karar verdi. Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonundan yapılan açıklama ile bu karar duyuruldu. Libya İçişleri Bakanlığı ise verilen bu karara olumlu yorumladı ve son zamanlarda başkente yönelik gerçekleşen saldırıların sivillere ve toplumun maddi, manevi değerlerinin zararına yol açtığı bildirildi.

Libya Savunma Bakanı Yardımcısı Rusya’ya tepki gösterdi

Libya Savunma Bakanı Yardımcı Selahaddin Abdullah en-Nemruş yaptığı açıklamada Rusya tarafından Libya’ya gönderilen savaş uçaklarını Cufra Askeri Hava Üssünde bulunduğunu NATO ve AFRICOM tarafından onaylandığını belirterek, bu konuda hem ABD hem de Türkiye ile iş birliği içerisinde olduklarını belirtti. Nemruş ayrıca kendileri için herhangi bir kırmızı çizgi olmadığını, bütün Libya topraklarını Hafter güçlerinden arındırmak için mücadele ettiklerini bildirdi. Libya konusunda tarafların açıklamaları her gün daha çok sertleşmekte, Sirte ve Cufra konusunda Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin atacağı adımlar sonucunda gerilim tepe noktasına ulaşabilir.

Sisi’nin ‘Askeri Müdahale’ Çıkışına BM’den Tepki

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin Libya’ya yönelik askeri müdahale çıkışına tepki gösterdi. Sözcü yaptığı açıklamada “Libya’nın şu an en son ihtiyaç duyduğu şey savaştır.” ifadelerini kullandı

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!