Libya ve Fransa Arasındaki Gelişmeler Ne Yönde?

Haberler incelendiği zaman Akdeniz’de yaşanan olumsuzlukların aslına bakılırsa Akdeniz ile sınırlı kalmadığını görebilirsiniz. Libya gibi stratejik bir alana sahip olan ülkede meydana gelen iç karışıklıkların ülkemizi de yakından ilgilendirdiği görülmektedir. Fakat Türkiye’nin bu durumda taraf olması birçok Avrupa Birliği ülkesi tarafından olumsuz karşılanmıştır.

Bu tepkilere rağmen ülkemizde siyasi adımlar atılmaya devam ediyor. Gerekli olan adımların hem ülkemizin menfaatlerinin korunması hem de Libya’daki halkın menfaatlerinin müdafaa edilmesi üzerinde kurulu bir durum olduğu da fark edilmektedir. Bu alanda Türkiye’nin en net şekilde karşısında olan ülkelerin başında Fransa geliyor. İlişkilerin giderek gergin bir hal aldığının da ayrıca bildirilmesi gerekir.

Fransa’nın Tutumu

Fransa’nın bu durumda taraf olmasının tarihi bağlar ile de oldukça yakından ilişkisi vardır. Libya’da ilerleyen aşamalarda neredeyse bir hak iddia edecek seviyede net ve keskin açıklamalar yapan Macron’un asıl amacı ülkesinde kaybetmiş olduğu desteğin yeniden kazanılmasını sağlamaktır. Giderek destek kaybeden bu liderin yaklaşan seçimlerde oy toplayabilmek adına bu tür adımlar attıkları görülüyor.

Libya’da bir meşru hükümet biri de buna karşı çıkan kesim bulunmaktadır. Fransa açık bir biçimde meşru hükümetin karşısında yer almaktadır. Türkiye ise meşru hükümetin ayakta kalabilmesi için bazı siyasi adımlar atmaya devam ediyor. İşte tam da bu noktada Akdeniz’de petrol çıkarma çalışmalarının devreye girdiği görülmektedir.

Petrol Konusu!

Libya üzerinde hakimiyet sahibi olan ülkelerin asıl amacının demokrasi ya da Avrupa’nın menfaatleri değil, açık ara Akdeniz’de biri hak sahibi olmamalarına rağmen pay istemeleridir. Ülkemizde Akdeniz’de sondaj gemileri dolaşmaya başlamıştır. Bu durumun ülkemizin en temel hakkı olduğu açıktır. Libya’nın da desteği ile beraber Türkiye’nin petrol arama çalışmalarında büyük bir gelişim kaydedeceği tahmin edilmektedir.

Gelişmeleri Yakından Takip Edin!

Haber365 sayesinde hem ülkemiz hem de Fransa ile alakalı tüm gelişmeleri yakından takip edebilirsiniz. En kısa sürede en güncel ve nitelikli haberlere ulaşmak için doğru noktadasınız. Uzman görüşleri ve son dakika gelişmeleri artık en kısa sürede erişilebilecek seviyede! Gelişmeler en sahih hali ile sizi bekliyor.

https://www.haber365.com.tr

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!