“Kutsal iksir” Fayda Etmedi

Sri Lanka’da Hindu büyücünün koronavirüse karşı geliştirdiğini öne sürdüğü “kutsal iksiri” etkili olduğunu savunarak kullanan ve halka da tavsiye eden Sağlık Bakanı Pavithra Wanniarachchi koronavirüse yakalandı.
Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Wanniarachchi’nin Covid-19 testinin pozitif çıktığı ve hastanede tedaviye alındığı açıklandı.

Ülkenin başkenti Kolombo yakınlarındaki Kegalle kentinde geçen ay bir Hindu büyücü, “Covid-19’a karşı ömür boyu koruma sağlayan” iksir geliştirdiğini iddia etmişti.

Büyücünün, bir gece Hindu tanrıçası Kaali’nin rüyada kendisine görünerek “insanlığı Covid-19’dan kurtarmak için bal ve hindistan cevizi karışımlı iksir tavsiye ettiğini” öne sürdüğü belirtilmişti.

Bakan Wanniarachchi’nin söz konusu iksiri denediğini ve virüse fayda sağladığını açıklamasının ardından binlerce kişi, karışımdan almak için Kegalle’ye akın etmişti.

Muhalefet partileri ise karışımın Covid-19’dan koruduğuna dair hiçbir bilimsel verinin olmadığını belirterek, Sağlık Bakanı’nı halkı yanlış yönlendirmekle suçlamıştı.

Sağlık Bakanı, zorunlu ceset yakma uygulamasıyla da eleştiriliyor

Bakan Wanniarachchi, Covid-19’dan vefat edenlerin cesedini din ayrımı gözetmeden zorunlu olarak krematoryumda yakma uygulamasını devam ettirmesi nedeniyle de eleştiriliyor.

Zorunlu ceset yakma uygulamasına karşı çıkan ve bu uygulamanın Müslümanlara karşı ayrımcılık olduğunu söyleyen Sri Lankalı Müslümanlar, Covid-19’dan ölen Müslümanların cenazelerinin toprağa verilmesini talep ediyor.

Sağlık Bakanlığının atadığı ve 3 mikrobiyolog, 6 virolog, bir bağışıklık sistemi uzmanı ile bir aşı uzmanından oluşan 11 kişilik Hekimler Birliği Heyeti, konuya ilişkin 2 Ocak’ta yayımladıkları raporda, “Uzman heyeti, salgından ölenlerin cesedinin kaldırılmasına yönelik tavsiyeleri gözden geçirerek, sağlık tedbirlerine riayet edilmek kaydıyla ölü yakmanın yanı sıra toprağa verme işleminin de uygulanabileceğine karar vermiştir.” açıklamasında bulunmuştu.

Heyetin raporuna rağmen Sağlık Bakanı Wanniarachchi, 7 Ocak’taki meclis oturumunda “sağlık güvenliği gerekçesiyle” ceset yakma uygulamasını sürdüreceklerini duyurmuştu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!