İsrail’in saldırısında ölen İranlı askerlerin sayısı açıklandı

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail'in Şam'ın güneyindeki İran'a ait askeri tesislere düzenlediği saldırıda 8'i İran askeri 15 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dün akşam Donald Trump'ın İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekildiğini açıklamasının ardından İsrail, Suriye'deki bazı hedeflere saldırı düzenlemişti.

ABD BİLGİLENDİRİLDİ

Rusya Savunma Bakanlığı'nın Suriye'nin Humus bölgesindeki Tayfur (T4) askeri havaalanına saldıranın İsrail savaş uçakları olduğunu duyurmasının ardından ABD'li yetkililerden ''Washington bilgilendirilmişti'' açıklaması geldi.

ŞUBATTA DA AYNI ÜSSÜ VURDU

T4 hava üssü, Humus çevresindeki çöllük bölgede DEAŞ'a karşı yürütülen savaşın ana üssü konumunda. İsrail, şubat ayında da Suriye'den kalkan bir İran İHA'sının hava sahasını ihlal ettiği iddiasıyla Suriye'ye saldırıp T4'ü vurmuştu. Ancak Suriye hava savunma sistemlerinin karşılık vermesiyle bir İsrail savaş uçağı düşmüştü. 

BİBİ, PUTİN'İ ARAMADI

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, İsrail'in saldırıdan önce Moskova'yı bilgilendirmediğine ima eden bir açıklama yaptı.

Kremlin Sözcüsü, Rusya Savunma Bakanlığı'nın, Suriye'deki askeri havaalanını İsrail uçaklarının vurduğunu açıklamasından önce ya da sonra İsrail Başbakanı Benyamin (Bibi) Netanyahu ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir görüşme yapmadığını söyledi. Peskov, Rusya ile İsrail'in, Suriye'deki askeri havaalanının vurulması konusunda ilgili kanallar üzerinden iletişimi sürdürdüğünü kaydetti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!