Dünya sana sesleniyorum! Provokasyona dur de!

Dünya sana sesleniyorum! Provokasyona dur de!

Ben şu an Türkiye’de yaşayan bir Karabağ kızıyım. Karabağ’ın Ağdam şehrinde doğdum, büyüdüm. Karabağ benim atamın, dedemin toprakları. Sonra malum olaylar, Ermeni terör örgütü (ben onları böyle adlandırırım) Rus kardeşlerinin desteği ve yardımlarıyla Azerbaycan’ın beş büyük şehrini işgal etti.   Ondan önceki işgallerinden şu an bahsetmeyeceğim.

İşgal edilen şehirlerden biri de Karabağ’ın pırlantası olan Şuşa şehridir.  Benim de çocukluğumun güzel anılarının olduğu şehir. Şu an ülkemden, Karabağ’ımdan çok uzaktayım ve yaşadığımız zor günler beni bir az daha garip etmiş.  Annesi, babası, toprağı olmayan birini düşünün…Ben şu an tıpkı aynısıyım.  O yüzden Azerbaycan’a her zaman kardeş diyen ve her konuda beraber yürüyen Türkiye de benim bu çağrışıma ses vereceklerini umuyorum.

Ermenistan 21 Mayıs‘ta Azerbaycan’ın toprağı olan Şuşa‘da “cumhurbaşkanlığı seçimleri” yapılacak ve ardından “anticime” töreni yapılacak.  Bu, uluslararası hukuk için bölgede barış ve istikrar, Azerbaycan’a karşı bir provokasyondur.  Dünya uluslararası örgütlerin de kabullendiği ve bizim tarihi topraklarımız olan, Ermeni terör örgütü tarafından işgal edilen Şuşa’da cumhurbaşkanlığı seçimi bir şovdur. Bu şov zaten Avrupa Birliği, AGİT, NATO, İslam İşbirliği Teşkilatı, Bağlantısız Hareket, Türk Konseyi, GUAM, Avrupa Parlamentosu, TURKPA, etkili medya ve önde gelen bireyler de dahil olmak üzere dünya çapında birçok ülkede bu “seçimsabotaj olarak nitelendirdi. Kafkasya’da barış ve istikrara yönelik sorumsuz siyasi adımı, çatışmanın barışçıl yollardan çözülmesinin önünde ciddi bir engel ve uluslararası hukuka bir tehdit olarak nitelendirerek, bu “seçimlerive sonuçlarını yasadışı ilan ettiler.

Sadece Ermeni liderliği tarafından desteklenen işgalci rejim, rejimler ve herhangi bir uluslararası örgüt veya ülke tarafından tanınmayan Ermeni lobisi ve burada düzenlenen “seçimler” uluslararası hukuka aykırıdır. Bu “Seçime” dünya birlikleri itiraz etmezse o zaman dünyada baş veren tüm terör akitlerine susalım, haksız işgal edilen tüm topraklara ve işgalcilere göz yumalım, dünya düzeni değiştirelim.

Ben genç yaşında işgalci Ermenistan’ın işgal ettiği Karabağ’dan zorla sürülmüş, acılar yaşamış bir Azerbaycan kızı, 25 yıllık bir gazeteci olarak tüm Türk dünyasından, aynı zamanda haksız işgale maruz kalan ülkelerden, uzun yıllardır terörle mücadele eden Türkiye devletinden rica ediyorum uluslararası hukuka aykırı olan bu eyleme itiraz edin. Dünyada bozulan adalet düzeninin daha da vahim hala gelmesine göz yummayın.  Separatçı (ayrılıkçı) rejimin sahte cumhurbaşkanının açılışını önlemek ve Ermenistan’ın bu suç eylemine verdiği desteği durdurmak için acilen müdahale etmenizi rica ediyorum. Ulusal hukukun bur daha bozulmasına göz yummayın!

 

MEHŞETİ ŞERİF’İN DİĞER YAZILARI:

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!