Beyaz Saray Sözcüsü: Trump gezegendeki en bilgili kişi

Beyaz Saray Sözcüsü: Trump gezegendeki en bilgili kişi

Rusya’nın Afganistan’daki Amerikan askerlerinin öldürülmesi için para ödediğine dair iddialardan Donald Trump’ın haberdar edilip edilmediği veya bu haberi gözden kaçırıp kaçırmadığı yönündeki spekülasyon devam ederken, Beyaz Saray Sözcüsü başkanın mümkün olan en üst düzeyde bilgi sahibi olduğunu öne sürdü.

Independent Türkçe’nin aktardığı habere göre, Beyaz Saray’daki bir basın brifinginde başkanın istihbarat birimleri tarafından düzenli ve kapsamlı biçimde bilgilendirilip bilgilendirilmediği soruldu. Soruyu sertçe yanıtlayan Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, başkanın güvenlik tehditlerini benzersiz bir standartta takip ettiğini söyledi.

“Başkan okuyor” diyen McEnany, Trump’ın “ayrıca sözlü istihbarat da aldığını” ifade etti.

Sözcü Kayleigh McEnany’nin açıklamaları şöyle:

“Size şunu söyleyeyim, yüzleştiğimiz tehditler söz konusu olduğunda Dünya gezegenindeki en bilgili kişi bu başkandır.

(Milli Güvenlik Danışmanı Robert) O’brien var. Başkan bazen yarım düzineden fazla telefon çağrısı aldığı O’brien’i günde iki kez yüzyüze görüyor. İstihbarat konularında sürekli bilgilendiriliyor ve brifing alıyor.

Ancak New York Times’ın çok gizli bilgileri ne zaman verip ne zaman vermeyeceğimizi dayatmasına izin vermeyeceğim. Bu savunulamaz bir önerme.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!