Aliyev, hain saldırı sonrası Rusya ile ilgili öyle bir açıklama yaptı ki

Aliyev, hain saldırı sonrası Rusya ile ilgili öyle bir açıklama yaptı ki

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Rusya Erivan’ı ücretsiz silahlandırıyor. Moskova Ermenistan’ın güvenliğini sağlıyor” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rus RBK televizyonuna yaptığı açıklamada Rusya’nın, Ermenistan’ın güvenliğini sağladığını belirterek, “Rusya Erivan’ı ücretsiz silahlandırıyor. Moskova Ermenistan’ın güvenliğini sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Ermenistan ile Moskova’da yapılan ateşkes görüşmeleriyle ilgili de konuşan Aliyev şunları söyledi:

Dolayısıyla (Moskova’da) üstünde anlaşılan açıklama çerçevesinde somut tarihler konusunda ısrarcı olmadık. Ancak açıklamada tabii ki işgalci Ermeni güçlerin topraklarımızdan koordineli bir biçimde çıkması iması yer alıyor. Zira söz konusu açıklamada ciddi görüşmelere, yani temel prensiplere atıf yapılıyor. Bunlarda da, ne zaman beş bölgeden çıkacakları, sonrasında ne zaman iki bölgeden çıkacakları, yani her şey somut bir biçimde yazılı.” 

Dün saat 12.00’de yürürlüğe giren ateşkesi bozan Ermenistan silahlı kuvvetleri, saldırılarına gece de devam etti. Azerbaycan’ın en büyük ikinci kenti Gence’ye, Toçka-u tipi taktik füzeyle saldırı düzenlendi. Çok sayıda bina ya tamamen yıkıldı ya da zarar gördü. Hayatını kaybeden sivillerin sayısı 9’a çıktı. Yaralı sayısı da 39’a yükseldi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!