Cengiz Holding’e dev 20 milyon dolarlık yeşil finansman

featured

Cengiz Holding, 50 megavat kurulu güce sahip Çerkeş Rüzgar Enerji Santrali projesinde kullanmak üzere Almanya’nın en büyük ikinci bankası DZ Bank’tan 20 milyon dolarlık yeşil finansman sağladı. Cengiz Enerji tarafından kullanılacak krediyle Çerkeş santraline toplam 32.6 megavat kurulu güce sahip rüzgar türbinleri eklenecek.

Bu kapsamda kurulu güç, 82,6 megavata çıkacak. Santral, 183 metre rotor çapı ve 90 metre kanat uzunluğu ile Türkiye’nin en büyüğü olması planlanıyor. Yıllık 54 bin ton karbondioksit salınımını engelleyecek projenin 2025’in ikinci yarısında tamamlanması planlanıyor.

“DÜNYANIN GELECEĞİ İÇİN BU TAAHHÜTLERİ SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Cengiz Holding Yönetim Kurulu Danışmanı Arzu Özgiray, yeşil kredinin çevresel etki ve sürdürülebilirlik yönünden belirli kriter ve taahhütleri yerine getiren şirketlere verildiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimiyle bölgenin enerji ihtiyacını karşılama ve karbon ayak izini azaltma konusunda önemli bir rol üstlenecek projemiz için yeşil kredi anlaşması imzalamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu kredi türü, standart finansman modellerine kıyasla çok daha sıkı ve katmanlı bir teminat ve onay mekanizmasının yanı sıra raporlama ve şeffaflık yönünden de çok daha detaylı bir süreçten geçmeyi gerektiriyor. Çin’in ihracat ve kredi sigorta kuruluşu olan Sinosure’un krediye vermiş olduğu sigorta poliçesi ile alabildik. Bu önemli başarıda tüm çalışma arkadaşlarımızın payı var”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!