‘Biz vizeyi kaldırdık, onlar tavuğu bile sokmuyor’

featured

Türkiye 15 yaşından küçük 50 yaşından büyük Irak vatandaşlarına vizeyi kaldırırken, Irak ise Türk tavuğunu bile ülkesine sokmamak için yeni yaptırımlar getirdi.

Türkiye’den gönderilen tavuk ve beyaz et ürünlerine uygulanan gümrük vergisini 25 kat arttırıldı. Yüzde 1’lik gümrük vergisi ise yüzde 25’e çıkardı. Türkiye’nin tavuk eti üretimi geçen yıl 2.3 milyon ton oldu ve Irak yüzde 52 pay ile ihracatta ilk sırada yer aldı CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, “Bu gelişme beyaz et üretimi ve ihracatına olumsuz yansır. Birçok üretici önceden yaptığı ihraç bağlantısı nedeniyle mağdur olacak. Beyaz et işleme tesislerinin faaliyetlerini durdurup kapanması bile gündemde gelebilir. Irak ile bu kararı kaldırması için derhal temas kurulmalı” dedi.

‘DERHAL TEMAS KURULMALI’

Türkiye 1 Eylül’den itibaren Irak vatandaşlarının bir bölümüne vizeyi kaldırmıştı. CHP İstanbul Milletvekili ve Büyükelçi Namık Tan SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, “Bunun mutlaka bir sebebi var, ne olduğu şimdilik anlaşılamadı ama sonuçta ortaya çıkacak” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!