Bir Damla Su ile Ülkesini Fetheden Ülkücü

Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’da yaşanan elektrik kesintisi zamanı Bakü Metrosu’nun faaliyetinde sıkıntılar yaşandı ve elektrik kesintisi sırada halk tünellerde mahsur kaldı.
 
 Metro çıkışlarına gelen 3-4 acil yardım arabalarında bulunan tıbbi personel tünelde mahsur kalan, bayılmış insanlara ilk yardım gösterdiler. Etrafta bir hayli tıbbi personel, polis ve yüzlerce insan toplandı.
 
Onların arasından çıkan bir kişi kendi parasıyla birkaç kasa su alarak hiçbir temenna duymadan ihtiyacı olan insanlara dağıttı. Daha sonra bu kişinin ünlü gazeteci, faktor.az sitesinin genel yayın yönetmeni Aziz Alibeyli olduğu ortaya çıktı.
 
İyilik ve vicdanın ne olduğunu bilmeyen kimi insanlar için gazetecinin bu adımı pek de önemli değildir belki de. Oysa değerli gazeteci arkadaşımızın gördüğü iş yeterince takdire şayan bir iştir. İlk önce herkesin sükûnetini kaybettiği o anlarda paniğe kapılmadan kendi imkânlarına uygun insanlara yardım etmenin kendisi bile bir kahramanlık örneğidir.
 
Gazetecinin bu davranışı diğer kişilere örnek olmakla beraber aynı zamanda böylesi olağanüstü durumlarda hırsızlık, gasp gibi olayları gerçekleştirenlere verilebilecek en iyi ders ve örnek bir adımdır.


 
Onun bu örnek davranışını insanlara ulaştırmak isteğimizi kendisine bilgi verdiğimizde o, bu konuda kesinlikle konuşmak istemediğini söyledi. Onun kanısınca, bu herkesin yapmak zorunda olduğu bir iştir. Lakin ısrarlarımıza dayanamayan gazeteci arkadaşımız "Sherg.az"a 4-5 cümlelik bir demeç vermek zorunda kaldı: “Ortalık ana baba gününe dönmüştü. Herkes birbirine karışmıştı. İnsanlar bir damla suya dahi hasretlerdi. Bu durumda büfelerde suyun fiyatın artırmışlardı. İki ihtiyar kadın çok zor durumda metrodan çıktı. Baktım, suya ihtiyaçları var, fakat onlara hiç kimse yardım etmiyor. Hemen koşarak 4 kasa su alıp metrodan çıkan insanlara dağıtmağa başladım.” Gazeteci arkadaşımız o civarda kendisinden başka hiç kimsenin su dağıtmadığını da söyledi.
 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!