Ayşe Ateş’ten HDP ve Kandil ile ne zaman görüşeceğini soran Yeni Akit yazarına: Bu ısmarlama yazıyı kim yazdırdıysa ona bir ayva ısmarlayın

featured

T24 Haber Merkezi

Suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş‘in eşi Ayşe Ateş, Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu‘na bugünkü yazısındaki ifadeleri nedeniyle tepki gösterdi. Yaptığı yazılı açıklamada Karahasanoğlu’na hitaben “Keşke bu alçak suikastin öncesine ve sonrasına ilişkin biraz daha bilgi toplayıp yazınızı öyle kaleme alsaydınız” ifadelerine yer veren Ateş, “Size bu ısmarlama yazıyı her kim kaleme aldırdıysa siz de ona bir ayva ısmarlayın. Damağı tadına alışsın” dedi, Karahasanoğlu’na “Sinan’ın ömrünü verdiği davayı güden medya kuruluşları neden bu alçak suikastin aydınlanması için çaba harcamıyor?” diye sordu.

Ankara’da düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil birçok siyasi parti lideriyle görüşerek Sinan Ateş “siyasi cinayetinin üzerindeki karanlık elin bulunması” için destek talep etmiş, genel başkanları makamında ziyaret ederek 1 Temmuz günü yapılacak olan ilk duruşmaya davet etmişti.

Karahasanoğlu, bugün yayınlanan “Sinan Ateş’in eşi, HDP ile hatta Kandil ile ne zaman görüşecek!” başlıklı yazısında, “Solcular vurup, suçu başkalarına atıyor olmasınlar? Bu CHP, bu Cumhuriyet gazetesi, bu Birgün gazetesi… Sinan Ateş’in acılı eşinin sözlerini manşete taşıyorlarsa acılı eş kendisine sormalı, ‘Ben nerede hata yapıyorum'” ifadelerini kullanmıştı.

“Belki de bu detayı size söylememişlerdir”

Ateş, bugün sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımla kendisinin genel başkan ziyaretlerini hedef alan Karahasanoğlu’na şu sözlerle tepki gösterdi:

“Sayın Ali İhsan Karahasanoğlu, pek hâkim olmadığınız dosya hakkında size birkaç bilgi verip yazınızdaki eksikleri gidermek isterim.

Öncelikle, “Tetikçiyi Ankara’ya getirene kadar, hatta İstanbul’a geri götürene kadar hepsi içeride.” demişsiniz. Fakat tetikçinin taşındığı 06 AT 5021 plakalı tahsisli araçtan bahsetmemişsiniz. Belki de bu detayı size söylememişlerdir.

“Cinayetin azmettiricilerinin kimler olduğunu paylaştım, siz duymamışsınız”

Sonra şöyle devam etmişsiniz: ‘Kim bilir belki de cinayetin gerçek azmettiricileri, bu olay üzerinden oluşturacakları algı operasyonlarını yürütmek için, bugün yaşadığımız gelişmeleri de önceden planlamışlar, yazmışlardır.’ Ancak hemen ardından -kendi kendinizi yalanlamak pahasına- azmettiricinin belli olduğunu bizim hayalî bir azmettirici ürettiğimizi söylemişsiniz. Ben kocama karşı gerçekleştirilen bu menfur cinayetin azmettiricilerinin kimler olduğunu savcılıkla da kamuoyuyla da paylaştım. Siz duymamışsınız. Dosyası ayrılan 17 kişiye bakın. İsimlerini orada bulabilirsiniz.

“Tolgahan Demirbaş nasıl bir azmettiricidir ki…”

Soruyorum size Ali İhsan Karahasanoğlu: Tolgahan Demirbaş nasıl bir azmettiricidir ki -yine iddianamedeki delillere dayanarak konuşuyorum- Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’dan bu alçak suikastin hazırlık aşamasında Sinan Ateş hakkında bilgi toplaması için sürekli talimat alıyor.

“Çoktan çözülmüş bir cinayet sürüncemede bırakılarak zaman kazanılmaya çalışılıyor”

Yazınızın devamında elimizde bir belge olmadığını ima etmiş, eğer elimizde bir belge varsa neden savcılığa vermediğimizi sorgulamışsınız. Burada da bilgisizliğiniz ön plana çıkmış. Çünkü biz dosyadaki delillerin, ifadelerin neden iddianameye girmediğini, 17 kişinin soruşturmasının hangi sebeple bu iddianameden ayrıldığını, bütün delillerin niçin tek bir çatı altında toplanmadığını, bütün şüphelilerin hangi maksatla aynı iddianamede ele alınmadığını sorguluyoruz. Yani deliller zaten savcılıkta var. Anlayacağınız o ki çoktan çözülmüş bir cinayet, bir karanlık el tarafından sürüncemede bırakılarak zaman kazanılmaya çalışılıyor.

“Bir baş sağlığı dilemeyenlerin, kocamı katledenlerin kapısına mı gideyim?”

‘Ardından acılı eş, Ülkücü düşmanlarına ziyaretlerde bulunuyor onlarla görüşmeler yapıyor’ sözlerinizin Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef almadığını varsayıyor, buna ilişkin bir yorum yapmıyorum. Ama size şunu sormadan da geçemiyorum: Ne yapayım. Bir baş sağlığı dilemeyenlerin, kocamı katledenlerin kapısına mı gideyim. Ki siz de yazınızda, şu anda tutuklu bulunan Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılarının, MHP yöneticisinin, MHP milletvekili adayının hükmünü “bu suça karışanların hepsi içeride” diyerek vermişsiniz.

“Keşke biraz daha bilgi toplayıp yazınızı öyle kaleme alsaydınız”

Kaleme aldığınız yazıda kendinizle sürekli çelişmiş, bir satır önce söylediğinizi bir satır sonra yalanlamışsınız. Bunun sebebinin olay hakkında bilgi sahibi olmamanız olduğunu düşünüyorum. Keşke bu alçak suikastin öncesine ve sonrasına ilişkin biraz daha bilgi toplayıp yazınızı öyle kaleme alsaydınız. Bu sizin için daha doğru, daha hakkaniyetli olurdu.

“Sinan’ın ömrünü verdiği davayı güden medya kuruluşları neden bu alçak suikastin aydınlanması için çaba harcamıyor?”

Yazınızı da şu şekilde noktalamışsınız: Bu CHP, bu Cumhuriyet gazetesi, bu Birgün gazetesi… Sinan Ateş’in acılı eşinin sözlerini manşete taşıyorlarsa. Acılı eş kendisine sormalı: ‘Ben nerede hata yapıyorum’

Hayır, ben şunu soruyorum: Sinan’ın ömrünü verdiği davayı güden medya kuruluşları neden bu alçak suikastin aydınlanması için çaba harcamıyor. Neden Sinan, hiç öldürülmemiş gibi davranıyor.

Yazdıklarımı okumayı bitirdiyseniz size bu ısmarlama yazıyı her kim kaleme aldırdıysa siz de ona bir ayva ısmarlayın. Damağı tadına alışsın.”

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

  • ASUMAN ARANCA

  • Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporuna T24 ulaştı: Ateş’in adresini Ülkü Ocakları Başkanı istemiş!

    Bilirkişi raporu: İşte adım adım Sinan Ateş cinayetine giden zaman çizelgesi

  • Sinan Ateş dosyasında “krizler” bitmiyor: Savcı 2 ay izne ayrıldı, dosya bir kez daha el değiştirdi

    Sinan Ateş cinayetini suikast çetesine rapor eden fotoğraf ortaya çıktı: Tetikçiyi taşıyan kuryeden ‘görev tamam’ pozu!

    Sinan Ateş iddianamesi: Telefon mesajlarıyla cinayet organizasyonuna işaret eden bilirkişi raporu göz ardı edildi!

    İşte iddianamede yer verilmeyen Ayşe Ateş’in ifadesi: Olcay Kılavuz’un da suikastta dahli olduğu kanaatindeyim

    T24, Sinan Ateş cinayetindeki tetikçinin kaçırıldığı “çakarlı” aracın görüntüsüne ulaştı: Geçtikleri güzergâhta PTS kayıtlarına böyle takıldı

  • TOLGA ŞARDAN

    Sinan Ateş cinayetinden gözaltına alınan iki polis, nasıl Özel Harekatçı oldu?

    Sinan Ateş’in öldürülmesiyle bağlantılı Mersin’deki cinayette eski Ülkü Ocakları Başkanı’na 10 yıl hapis cezası verildi

  • CANDAN YILDIZ

    Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş: Kendisini devlet zanneden paralel çete o kadar rahat cinayet işlemiş ki onlarca delil bırakmış

    Eski Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Cahit Özdemir: Sinan Ateş cinayeti Ülkücülerin ‘Kerbela’sıdır; ocaklar kuşatma altında

Cinayete ilişkin tüm haberler için .

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!