Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’dan Ege adaları açıklaması

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Dışişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu milletvekillerinin Ege adalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Ege adaları sorununun diplomasi veya mahkeme yoluyla çözülebileceğini belirten Çavuşoğlu, diğer bir seçeneğin ise konunun tek taraflı olarak meclis tarafından ele alınması olduğunu söyledi.

"SİYASETE MALZEME EDİLECEK BİR KONU DEĞİL"

Çavuşoğlu, konunun siyasi malzeme yapılmasının yanlış olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "Bu siyasete malzeme edilecek bir konu değildir. 1996 Kardak krizine kadar ne olduysa oldu ve ondan sonra hiç bir iktidarın bu konuda sorumluluğu yok. Adaların hiçbirinde fiili ve hukuki değişiklik olmamıştır. Adacıklar ne Lozan Anlaşmasıyla aidiyeti, belli olmuştur ne de 1948 Barış Anlaşmasıyla belli olmuştur. Bizim için bir seçenek daha var, eğer Yüce Meclisimiz ve devletimiz o seçeneği değerlendirirse, tek taraflı seçenek. Biz şimdi askerlerle de görüşüyoruz. Milli Güvenlik Kuruluna da bir rapor halinde getireceğiz. Bu milli güvenlik meselesi" dedi. 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!