Trabzon TÜRKAV: Fırınlardaki Ekmek Sepetleri Boş Kalmasın

Türkiye Kamu Çalışanları kalkınma ve Dayanışma Vakfı ( TÜRKAV)  Başkanı Kenan Kuru yazılı Basın Açıklamasında şu konulara değindi:
 
 Ekmek, insanların gıda ihtiyacı olarak hep önde olmuştur. “Ekmeğini paylaşmak” sadece Milletimizin inancında özel bir yere sahiptir. İnsanlar ekmek alırken aldığı ekmeği fazlalık olarak görmemektedir. Evine belki bir misafir gelir gibi düşünce insanların ekmeğe olan saygısıyla da değerlendirilmektedir. “bir misafir ve ya komşu gelir” denilerek ekmek alınmada tasarruf yapılmaz. Ekmek ihtiyaçtır. Ekmek sofraların vazgeçilmezidir.  Eğer sofrada ekmek varsa Şükürler olsun denilerek şükrünü gösteren Trabzon insanı da, sofrasında ekmeği olmayanlara karşı sorumluluklarını yerine getirmelidir/ getirmektedir.

Trabzon insanı fırınlardan ekmek alırken misafir olanlar için de bir ekmek daha fazla alarak oradaki ihtiyaç sahipleri için sepete konulması sağlanmalıdır.

Yardıma muhtaç olanlara Trabzon insanının yapacağı yardımseverliğine olan inancımızı TÜRKAV adına ifade ediyoruz.
 
Ömür ki bir kurak çöl,
Onu tek bir güne böl.
”  diyen şairin ifadesiyle de, ekmeğini bölen Trabzon insanının komşusunda ekmek yokken de bölen olma anlayışı tarihten günümüze yer almıştır. Fırınlardaki Ekmek sepetleri boş kalmasın.

Kamuoyuna duyururuz.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!