Amerikalı Türkler birbirini ihbar ediyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni uygulama ile kaçak göçmenler toplanırken, burada yaşayan Türklerin bir kısmı komşusu yakını veya tanıdık kaçakları polise şikayet ederek yakalanmasına neden oluyor. Bu yıl başından beri New York ve New Jersey eyaletinde yaşayan 18 Türk'ün sınırdışı edilmek üzere gözaltına alındığı öğrenildi.

Önceki gün New Jersey eyaletinin Fort Lee kentinde yaşayan Limuzin şoförlüğü yapan A.K. komşusu Sivaslı bir Türk tarafından şikayet edilerek, gözaltına alındı.

Türkiye'de hiç bir yakını olmayan A.K. için New Jersey'de ki arkadaşları para toplayarak, kefaletle serbest kalması için uğraş verirken, ABD vatandaşı eşi ise "Green Kart'a başvurmuştuk, fakat henüz kabul edilme aşamasında olduğu için kaçak durumuna düştü. Eşim şu an Newark cezaevinde tutuluyor. Sağolsun arkadaşları para topladı. Pazartesi günü müracaat edeceğiz." dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Trump yönetimi kaçak göçmenlerin sınırdışı edileceğini belirtmesinin ardından New York ve New Jersey eyaletinde uzun yıllardır kaçak yaşayan Türkler'in oluşturduğu bir çok kişi gözaltına alınarak uzun süre burada tutuluyor.

ABD’de yaşayan Türk nüfusun yarısı New York, New Jersey ve Connecticut eyaletlerinde yaşıyor. ABD’de Türklerin nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu bölgede New Jersey eyaletinin Paterson ve Clifton kentlerinin yer aldığı bölge. Bu bölgelerde yaşayan Türk sayısı resmi rakamlara göre oldukça düşük olsa da bu iki kent ve bölgede 40-50 bin arasında Türk nüfusun yaşadığı tahmin ediliyor. Ancak resmi bir rakam olmadığı için sayı tam olarak ifade edilemiyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!