Hazine Yenilenebilir Enerji ile ilgili Şirketlerini Satıyor

featured

Resmi Gazete’de yayımlanan ihale duyurusuna göre, RHG Enertürk Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş hisseleri 6 milyar 200 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. İhale kapsamında belirlenen teminat 300 milyon TL olup, kazanan şirket bu oranı yüzde 10’a tamamlamak zorunda olacak. Satışa sunulan Hazine’ye ait hisseler 1 TL nominal değerli 750 milyon adet hisseyi içeriyor.

SATIŞA KONULAN DİĞER ŞİRKETLER ŞÖYLE

Ayrıca, Hazine’ye ait Siberles Elektrik’teki 51 milyon 56 bin adet hisse 2 milyar 700 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı ve bu ihalede teminat 135 milyon TL olarak belirlendi.

Muradiye Elektrik A.Ş’deki yüzde 100 Hazine hissesi 2 milyar 100 milyon TL muhammen bedelle satışa sunuldu. İhaleye katılım için belirlenen teminat miktarı 105 milyon TL.

Betim Enerji Yatırım ve Üretim A.Ş’deki Hazine hissesi 2.6 milyar TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı ve bu ihalede teminat 130 milyon TL olarak belirlendi.

Son olarak, Gün Güneş Enerjisi A.Ş’deki Hazine hisseleri 2 milyar TL muhammen bedelle satışa sunuldu ve ihalede belirlenen teminat 100 milyon TL olarak belirlendi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!