Bakan Karaismailoğlu: “İstanbulluların yaşam kalitesini yükselttik”

featured

Bakan Karaismailoğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Yalnızca İstanbul’da Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul Havalimanı, İstanbul-İzmir Otoyolu, İstanbul- Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı,  Pendik- Sabiha Gökçen Havalimanı ve Kağıthane- İstanbul Havalimanı metroları gibi tüm dünyanın gıptayla baktığı dev proje ve yatırımları başarıyla tamamlayarak, İstanbul’u modern ulaşım altyapısıyla hayallerin ötesinde bambaşka bir noktaya taşımış olduk.

İstanbulluların yaşam kalitesini yükselttik ve İstanbul’u çok kıymetli bir marka şehre dönüştürdük. Yarın da Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattımızı hizmete alarak, İstanbul kent içi raylı sistem ağının gücüne güç katacağız. İstanbul, şehir içi trafiğinde trafik sıkışığının azalması ve vatandaşlarımızın yaşamının kolaylaşması adına yeni bir soluk aldıracağız.

Özellikle büyükşehirlerimizde artan nüfusa ve araç sayısına paralel olarak yaşanan trafik sorununun ortadan kaldırmanın en önemli yolu da raylı sistemlerimizi yaygınlaştırmaktan geçmektedir. Bu noktada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak özellikle büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşamının kabusa dönüşmemesi için çok önemli kent içi raylı sistem projelerini hayata geçirdik ve yenilerini de yapmaya devam ediyoruz.

2 Ekim’de Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunu, 22 Ocak 2023’te de açılışını yaptığımız Kağıthane- İstanbul Havalimanı metrolarıyla birlikte İstanbul’da yapımını tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunduğumuz metre hatlarıyla birlikte tam 318 kilometre metro hattı bulunmaktadır.

Yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde İstanbul’daki toplam raylı sistem uzunluğu 380 kilometreye yükselecektir.

İstanbul’un toplam bin 100 kilometre metro ihtiyacı vardır. Yerel yönetim görevini yerine getirmezken bir metro hattını 80 yılda bitirecek bir hızla ilerlerken Bakanlık olarak elimizi taşın altına koyuyor ve İstanbul’un eksiklerini tamamlıyoruz."

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!