Teknoloji devi Huawei, 2022 yılında 91 milyar dolarlık gelir bekliyor

featured

Çin’in teknoloji devi Huawei’nin 2022 yılı içinde elde etmiş olacağı gelir, şirketin dönüşümlü başkanlarından Eric Xu’nun beklentisine göre 636,9 milyar yuana (yaklaşık 91,39 milyar dolar) ulaşacak. Xu, 30 Aralık Cuma günü verdiği yeni yıl mesajında, bu performansın önceden yapılmış kestirimlerle uyumlu olduğunu belirtti. 

2022 yılı içinde Huawei’nin ICT altyapı işleri istikrarlı büyümesini sürdürdü ve cihaz bölümündeki düşüş ortadan kaldırıldı. Şirket, dijital enerjide ve Huawei Bulut’ta hızlı bir büyüme elde ettiği gibi akıllı otomobil aksamının rekabet kabiliyetinde ve kullanım deneyiminde yeni rekorlara ulaştı.

Xu, 2022 yılında şirketin kendini kriz havasından çıkardığını; ABD ambargosunu artık “yeni normal” olarak kabul ederek her zamanki gibi işine gücüne devam ettiğini belirtti. 

Huawei 2021 yılında 636,8 milyar yuanlık bir gelir ile 891,4 milyar yuan getirmiş olan 2020 yılının epey altına düşmüştü. Yine de Ar&Ge yatırımı 2021 yılında da, yıllık gelirinin yüzde 22,4 kadarına tekabül eden 142,7 milyar yuana vardı.

Öte yandan Xu, dijitalizasyonun ve karbonsuzlaştırmanın önlerinde açılan bulvar olduğunu ve ilerideki fırsatların bu alanda yattığını açıkladı. Yönetim merkezi Shenzhen’de yer alan şirket, önümüzdeki yılda da Ar&Ge yatırımını güçlendirmeye devam edecek ve inovasyon yoluyla ve yapılanmaya ve sistemlerin teknik tasarımına yeni biçim vererek ürünlerini ve çözümlerini daha yüksek rekabet kabiliyetine kavuşturacak. 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!